Voor deze categorie onderscheidt ROB  stalen verzinkte rails en aluminium rails. Het beslag voor stalen verzinkte rails is bedoeld voor deurvleugels van 35 tot 300kg. Het beslag met aluminium rails is geschikt voor een maximum gewicht van 75kg per vleugel en treffen we doorgaans in de residentiële omgeving.

OPMERKING: bij een vouwdeur plaatsen we de rollen tussen de panelen, bij harmonicadeuren in het midden van de panelen.

Rollen
Alle rollen zijn gelagerd en standaard voorzien van stalen of kunststof wielschijven. De slimme constructie van de loopwielen verdraagt een lichte overhelling van het profiel zonder de rollen eenzijdig te belasten. Voor de series tot 75kg per vleugel – met aluminium rail - zijn de rollen gekoppeld. Voor de zwaardere reeksen draaien de rollen onafhankelijk. De gesloten lagering van de rollen maakt het bijsmeren overbodig. Voor looprollen gebruikt bij temperaturen boven de 80°C, raden wij u aan onze verkoopafdeling te raadplegen. ROB levert eveneens alle rollen met kunststofwielen. Deze uitvoering waarborgt een meer geruisloze loop. Daarenboven zijn alle rollen met kunststof loopwielen onafhankelijk draaiend.

Geleiders
De geleiders tot 75 kg vleugelgewicht leveren wij standaard met een geharde stalen rol op as. Alle geleiders uit de zwaardere reeksen levert ROB standaard met een geharde stalen rol op naaldlagers. Op vraag vervangen wij de stalen rol door een rol van kunststof.

Ophangbeugels              
De verschillende draagkrachten zijn berekend op het gebruik van een ophangbeugel. De beugels monteren we om de 60 cm. Een verbindingsbeugel dient voorzien te worden aan beide uiteinden van het profiel, alsook bij de verbinding van twee profielen. De beugels dienen niet alleen om het profiel te bevestigen, doch tevens om het te ondersteunen. Daarom is het ten stelligste af te raden direct op een profiel te lassen. Gebruik in dit geval steeds lasbeugels.

Extra toebehoren
Vouwdeuren zijn extra te dichten met dichtingsborstels tegen wind en stof. Verder zijn er nog hefsloten, grendelgeleiders, grendelsdeurvasstellers en valhandvatten. Ze zorgen voor extra en gebruikscomfort.

OM TE ONTHOUDEN

  • Een vouwdeur bestaat steeds uit een oneven aantal vleugels. Voor een goede werking is het aangeraden de eerste deur aan de deurstijl te bevestigen.
  • In de serie 130.000 bestaan speciale rollen met scharnieren met een draagkracht van 75 kg per paneel. Voor meer informatie kan u bij onze verkoopsafdeling terecht.
  • Stoppers plaatsen wij altijd voor de uiterste beugel zodat het uitrijden van poort of  deur onmogelijk is.
  • Voor extra zware deuren raden wij u aan ons studiebureau te consulteren. Wij helpen u graag verder voor specifieke vragen op maat.

Raadpleeg de PRODUCTFINDER.

 

___________________________________________
Alle aanduidingen van maten en nummers zijn met de grootste zorg aangebracht. Voor eventuele foutieve aanduidingen kunnen wij niet verantwoordelijk zijn. Wij behouden het recht voor nummers, maten of modellen te wijzigen zonder voorafgaande verwittiging.