In deze categorie van deurbeslag onderscheidt ROB verschillende series, afhankelijk van het gewicht van de deuren. Rechtschuivend deurbeslag laat deuren, van gelijk welk gewicht, met een vinger rollen bij toepassing van de correcte ‘garnituur’. Daarmee doelen we op deuren van 60 tot 1.800 kg per vleugel.

Soepel rollen

Onze rollen zijn gelagerd en steeds voorzien van stalen of kunststof wielschijven. De loopwielen vangen door hun bijzondere constructie gemakkelijk een lichte overhelling van het profiel op zonder de rollen eenzijdig te belasten. Dat wil zeggen dat uw poort nog even gemakkelijk rolt. Wilt u de looprollen gebruiken bij temperaturen boven de 80°C, dan raden wij u aan professioneel advies bij ons in te winnen. Wij geven de voorkeur aan de dubbele rol, voor een soepele en optimale werking.

Ophangbeugels als steun en verbinding

De toegepaste beugels stemmen overeen met de aangegeven draagkrachten. Om efficiënt te zijn monteren we ze om de 60 cm. Een verbindingsbeugel bevindt zich obligaat aan beide uiteinden van het profiel alsook dient het als verbindingsstuk van twee profielen. Beugels dienen niet alleen om het profiel te bevestigen, evenzeer om ze te ondersteunen.

Geleiders en extra toebehoren

Bij rechtschuivend deurbeslag levert ROB de bijhorende geleiders alsook dichtingsborstels tegen wind en stof. Daarnaast zijn er de eindstoppers met veer. Bij zware deuren is een slimme afstopping even belangrijk als een goede ophanging. Dergelijke bestudeerde stoppers voorkomen in dit geval schade. Verder zijn er nog hefsloten, grendelgeleiders, deurvaststellers, grendels, afdekkapen en valhandvatten. Ze zorgen voor comfortabele en duurzame bediening.

OM TE ONTHOUDEN

- Plaats nooit meer dan twee rollen per deur. Indien het draagvermogen van twee rollen onvoldoende blijkt, kies dan voor een zwaardere uitvoering of reeks.
- De draagkrachten van de rollen met verlaagde inbouwhoogte is gelijk aan deze van de gewone dubbele rollen.
- Plaats de stoppers voor de uiterste beugels zodat bij eventueel loskomen de stopper tegen de beugel schuift om het uitrijden van de rollen te verhinderen.
- Raadpleeg voor extra zware deuren ons studiebureau.

Bekijk hier onze BROCHURE of raadpleeg de  PRODUCTFINDER / PRODUCTBUILDER.

 

___________________________________________
Alle aanduidingen van maten en nummers zijn met de grootste zorg aangebracht. Voor eventuele foutieve aanduidingen kunnen wij niet verantwoordelijk zijn. Wij behouden het recht voor nummers, maten of modellen te wijzigen zonder voorafgaande verwittiging.