Onder deze rubriek groepeert ROB toepassingen voor om de hoek schuivende deursystemen.
Het gamma omvat garnituren voor poorten met een vleugelgewicht van max. 55 tot 275 kg. In de praktijk zien we dergelijke poorten in de particuliere woning, bijvoorbeeld de garage. Maar ook zwaardere bedrijfspoorten genieten van het soepel rolcomfort van dit soort beslag.
Doorgaans is bij om de hoek schuivend beslag het eerste paneel een dienstdeur om niet telkenmale de volledige deur open te schuiven.

Rollen
Alle rollen zijn gelagerd en standaard voorzien van stalen loopschijven. De intelligente constructie van de loopwielen verdraagt een lichte overhelling van het profiel zonder de rollen eenzijdig te belasten. Opmerking: wij leveren alle rollen ook met loopwielen van kunststof. Wielen van kunststof lopen doorgaans geruislozer, de loopwielen van kunststof draaien onafhankelijk wat extra gebruikscomfort oplevert.

Geleiders
Alle geleiders uit de series tot 100 kg leveren wij standaard met een geharde stalen rol op as. Bij zwaardere deuren – tot maximum 275 kg per vleugel - levert ROB standaard geleiders met een geharde stalen rol op naaldlagers. Stalen rollen vervangen door rollen van kunststof is perfect mogelijk.

Ophangbeugels
De aangegeven draagkrachten zijn berekend op het gebruik van een ophangbeugel. Deze monteren we om de 60 cm. De beugels dienen niet alleen om het profiel te bevestigen, doch tevens om het te ondersteunen. Daarom is het ten stelligste af te raden direct op een profiel te lassen.

Bochten
Om de hoek schuivend deurbeslag typeert zich door het bochtprofiel. Een bocht is een profiel gebogen tot een kwart cirkel (90°) met een straal van 50 cm tot 120 cm. ROB levert behoudens de ‘klassieke’ bocht daarnaast een aantal speciale bochten. Van groot belang voor een goede werking van om de hoek schuivende deuren is de volmaakte evenwijdigheid tussen bovenbocht en onderbocht.

OPMERKING: verander of wijzig nooit een bocht, wij maken elke bocht volgens elke specifieke omstandigheid.

TIP: het gebruik van een inox onderrail en een inox onderbocht raden wij ten zeerste aan.

OM TE ONTHOUDEN

  • De draagkrachten van de rollen met verlaagde inbouwhoogte is steeds gelijk aan deze van de dubbele rollen. Wij raden aan rollen met verlaagde inbouwhoogte enkel toe te passen bij plaatsgebrek.
  • In de serie 130.000 zijn er speciale rollen met scharnieren, goed voor een draagkracht van 130 kg per paneel door extra lagering. Wilt u meer inlichtingen? Aarzel niet onze verkoopsafdeling te contacteren.
  • De stoppers plaatsen we steeds voor de uiterste beugels, zodat bij eventueel loskomen de deur niet kan uitrijden.
  • Alle bochten levert ROB op maat. Zelfs voor de meest uitzonderlijke bochten hebben we de geschikte techniek in huis.
  • Raadpleeg ons studiebureau voor extra zware deuren.

Raadpleeg hier onze PRODUCTBUILDER.

 

___________________________________________
Alle aanduidingen van maten en nummers zijn met de grootste zorg aangebracht. Voor eventuele foutieve aanduidingen kunnen wij niet verantwoordelijk zijn. Wij behouden het recht voor nummers, maten of modellen te wijzigen zonder voorafgaande verwittiging.

Verschillende types