Onder deze rubriek groeperen we de toepassingen voor harmonicadeuren. Bij harmonicadeuren plaatsen we de rollen in het midden van de panelen, dit in tegenstelling tot vouwdeuren waar we de rollen tussen de panelen plaatsen.
Het gamma omvat series van 35 kg per vleugel tot 200 kg per vleugel.

Rollen
Alle rollen zijn gelagerd en standaard voorzien van stalen loopschijven. De bestudeerde constructie van de loopwielen verdraagt een lichte overhelling van het profiel zonder de rollen eenzijdig te belasten. Voor de series tot 75 kg vleugelgewicht  zijn de wielen gekoppeld. Voor zwaardere reeksen draaien de rollen onafhankelijk.
De gesloten lagering van de rollen maakt bijsmeren niet meer nodig. Indien u de looprollen gebruikt  bij temperaturen boven de 80°C, raden wij aan ons advies in te winnen.
U wilt wielen van kunststof? Dat is perfect mogelijk. Wielen van kunststof waarborgen een geruislozere loop. Bovendien draaien de kunststofwielen onafhankelijk.

Geleiders
Alle geleiders uit de serie tot 75 kg vleugelgewicht levert  ROB standaard met een geharde stalen rol op as. Geleiders in de zwaardere reeksen leveren wij standaard geleverd met een geharde stalen rol met naaldlagers. Op vraag vervangt ROB de stalen rol door een rol van kunststof.

Ophangbeugel
De aangegeven draagkrachten zijn berekend op het gebruik van een ophangbeugel. Om efficiënt te zijn monteren wij de beugels om de 60 cm.

Verbindingsbeugel moeten zich bevinden aan beide uiteinden van het profiel, alsook bij de verbinding van twee profielen. De beugels dienen niet alleen om het profiel te bevestigen, doch tevens om het te ondersteunen. Daarom is het ten stelligste af te raden direct op een profiel te lassen. Gebruik in dit geval steeds lasbeugels.

OM TE ONHOUDEN

  • Stoppers plaatsen we altijd voor de uiterste beugel worden steeds voor de uiterste beugels geplaatst om het uitrijden van de deur te vermijden.
  • Om het juiste profiel voor elke montage te bepalen, houden we niet enkel rekening met de theoretische draagkracht van het profiel, maar eerder met het deurtype, de te gebruiken onderdelen en met het  - intensief of niet intensief – gebruik van de deur.

Bekijk hier onze BROCHURE of raadpleeg de PRODUCTBUILDER.

 

___________________________________________
Alle aanduidingen van maten en nummers zijn met de grootste zorg aangebracht. Voor eventuele foutieve aanduidingen kunnen wij niet verantwoordelijk zijn. Wij behouden het recht voor nummers, maten of modellen te wijzigen zonder voorafgaande verwittiging.

Verschillende types