Profielen
ROB levert drie verschillende categorieën profielen voor zelfdragende schuifhekken. Al naargelang kunnen ze voor verschillende doeleinden worden toegepast van residentieel tot industrieel. De profielen leveren wij brut, met een laag grondverf of warm verzinkt.

Hoe bevestigen?
Bij lassen gebruiken we bij voorkeur brute profielen. Opmerking: indien we nadien het hek warm verzinken is het raadzaam ervoor te zorgen dat de loopweg over de gehele lengte zuiver en effen blijft. Lassen doen we aan beide zijden om het kromtrekken te vermijden.  Bouten kan natuurlijk ook mits toepassing van aangepaste bouten en bijbehorend plat in functie van het profieltype. Een derde mogelijkheid is bevestiging door opgezette bevestigingsstukken.

Rolstelsels
Bij zelfdragend schuifhekken verankeren we twee rolstelsels op een fundament naast de doorgang. Hek en loopprofiel vormen en geheel. De rail loopt soepel over de vaste rolstelsels. In gesloten stand drukt het hek op de eerste rol, in open stand is het net andersom. Op deze wijze is het hek zelfdragend.

Slimme kantelbare rollen
Ons beslag kan elke omstandigheid aan en is berekend om een eventuele helling van het profiel te neutraliseren. Zo zijn remmingseffecten uitgesloten. De verticale rolschrijven draaien onafhankelijk, ze zijn gemonteerd op stofvrije kogellagers die geen extra smering behoeven. De horizontale rollen van kunststof vangen het vlotten van het hekwerk op. De rollen zijn verstelbaar in de hoogte waarvoor we gebruik maken van stelbouten en tegenplaten.

Geleiders en stoppers
Aan de bovenkant van het hek, ter hoogte van de looprollen, bevinden zich minstens twee geleidingsrollen. Ze zijn bedoeld om het kantelen van het hek tegen te gaan, maar om het wrijven tegen muren te vermijden. De geleiders brengen we aan in een daartoe aangepast profiel, geschroefd of gemetseld in de muur. De beugels laten toe de geleidsrollen bij te regelen in functie van de dikte van het hek.
Aan de uiteinden van de profielen plaatsen we eindstoppers om het vrijkomen van de profielen te beletten. Lange en zware hekken vergen een eindstop met steunrol. In open en gesloten stand vangen de stoppers niet alleen het doorbuigen van het hek op, maar verminderen ze te tevens de belasting op beide rollen.

Optimale werking van een zelfdragend schuifhek
Belangrijk is de juiste keuze van profiel en draagrollen. Een punt van aandacht is de stevige en verzorgde bevestiging van de twee rolstelsels. Een stevige ondergrond, bij voorkeur vorstvrij beton,  is vereist. Belangrijke parameters zijn: gewicht fundament, gewicht hek, dagmaat, oversteek.

VOORDELEN ZELFDRAGEND SCHUIFREK VAN ROB

  • ROB heeft een solide reputatie voor lichte en zware zelfdragende schuifhekken
  • Hekken met ROB-beslag gaan in een vloeiende beweging open en dicht.
  • Geen onderhoud
  • Efficiënte werking
  • Flexibiliteit als troef. Hout, metaal of aluminium. ROB kent geen grenzen.
  • Mogelijkheid tot automatisatie
  • Eenvoudig te monteren

Bekijk hier onze BROCHURE of raadpleeg de PRODUCTFINDER / PRODUCTBUILDER.

 

___________________________________________
Alle aanduidingen van maten en nummers zijn met de grootste zorg aangebracht. Voor eventuele foutieve aanduidingen kunnen wij niet verantwoordelijk zijn. Wij behouden het recht voor nummers, maten of modellen te wijzigen zonder voorafgaande verwittiging.

Verschillende types