bochten-ROB-decospan

 

WEET U DAT…

ROB heel recent aluminium bochten op maat maakt speciaal bedoeld voor de Expert serie?
Informatie? Bel 051 74 48 01

Paris s’éveille!

Vouwluiken als een semi-transparant gevelvlies

De gevel aan het nummer 85 in de Rue Championnet in Parijs springt in het oog door de semitranparante luiken die als een huid de gevel sieren. Chartier – Corbasson architectes lieten de gevel vormelijk slim aansluiten bij de typische Haussmann façade die de straat rijk is. Het voorliggend vouwluiken beslag van ROB speelt in dit project de boventoon.  

Actualiteit en historiciteit gaan in dit architectuurproject een spannend verbond aan. De gevel is bezet met voorliggende vouwluiken; ze geven de architectuur een aanzienlijke meerwaarde omdat ze keurig in het gevelvlak vallen. Een meerwaarde die overigens grafisch knap is uitgewerkt en de façade een dubbele gelaagdheid meegeeft. Maar behoudens het esthetische en gelaagde aspect, houden vouwluiken vooral de zon buiten om oververhitting te voorkomen. Niet onbelangrijk is het veiligheidsaspect, de vouwluiken zijn immers aan de binnenkant te vergrendelen. De combinatie functionaliteit en esthetiek is hier briljant uitgewerkt.

http://chartcorb.free.fr

Assistentiewoningen in Aalst: genieten van ROB comfort

Cindy Taelman is architect, Sebastiaan Van Damme interieurarchitect.
Beiden omarmen de architectuur en hebben elkaar in deze discipline perfect gevonden. Een ontwerpteam zoals je er maar zelden ontmoet.

Het nieuwbouwvolume van de assistentiewoning bevindt zich op de hoek van twee straten. Door de positie van het gebouw achteraan ontstond een parktuin. Het project heeft een totale bebouwde grondoppervlakte van 653,36 m2. De bouwhoogte van de gebouwen bedraagt 5 bouwlagen met plat dak en een bijkomende ondergrondse parking.
De ruimtes voor privatief gebruik worden verwarmd via een centrale stookplaats met energiemeting. Alle privatieve delen hebben vloerverwarming waardoor gebruik gemaakt wordt van lage temperatuurregimes.

Pocket systeem: ideaal voor de zorgbouw
Binnen in de appartementen werden ca 50 schuifdeuren van ROB toegepast om maximaal de ruimte te benutten. Het gebruikte Pocket systeem heeft intussen zijn diensten bewezen. De deur verdwijnt volledig in een aluminium/metalen kader, afgewerkt met gipsplaten of met bepleistering. Het systeem beschikt over een uitneembare rail. Voor een sobere en esthetische afwerking is er geen deurlijst nodig. ROB levert in deze reeks beslagwerk voor deurgewichten van max. 80kg of 120kg (hout/glas), alsook voor verschillende wanddiktes. Voorts is er in deze serie een gepatenteerd systeem van beperkte inbouwhoogte met eenvoudige regeling voorzien. Het is mogelijk om in dit systeem afdichtingsborstels te integreren. Kiest men voor het pleisteren van de wand, dan zijn er speciale beugels voorhanden om boven het linteel/latei te bevestigen.

http://www.sheci.be/BENL/site/index.aspx